Seiko Astron GPS Solar. Vrhunska preciznost i performanse u novom dizajnu za sljedeću generaciju

Seiko Astron GPS Solar. Vrhunska preciznost i performanse u novom dizajnu za sljedeću generaciju

Novi oštar i kutni dizajn vrhunskog putnog sata

Astron GPS Solar ostaje nenadmašan u svojoj preciznosti i korisnosti kao sat svjetskih putnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom, visokoučinkovitom GPS modulu, povezuje se s GPS mrežom i prilagođava se, preciznošću atomskog sata, svakoj vremenskoj zoni* jednim pritiskom potisnika, dok mu je za svu energiju dovoljna samo svjetlost. Tijekom proteklog desetljeća, Astronova GPS tehnologija je poboljšana, a funkcionalnost unaprijeđena tako da posljednja generacija, opremljena kalibrom 5X53 Dual-Time, pruža vrhunsku preciznost, energetsku učinkovitost i jednostavno korištenje svima koji zahtijevaju najbolje od visoke tehnologije u urarstvu.

Sada, Seiko Astron dodaje četiri nova sata s dizajnom koji je vrhunski kao i sama GPS Solar tehnologija ugrađena u njih. Sva su kućišta od titanija te imaju oštru, kutnu konstrukciju koje je suvremena koliko i profinjena.

Nova kolekcija uključuje tri sata s brojčanicima u srebrnoj, plavo-sivoj i crnoj boji te sat ograničene edicije jedinstvenog prugastog brojčanika. Prva tri sata pridružit će se glavnoj Astron kolekciji te će biti dostupni u Seiko buticima i kod odabranih maloprodajnih partnera diljem svijeta od srpnja 2022. Sat ograničene edicije dostupan će biti od svibnja. 

*ako postoje promjene u pojedinoj regiji / vremenskoj zoni / DST, moguća je potreba za ručnim podešavanjem

Čvrsto kućište od titanija i luneta od safirnog kristala

Nova kolekcija ima suvremeni dojam zahvaljujući uglađenim linijama, tankom profilu i, prije svega, kompaktnom, kutnom dizajnu koji ima besprijekoran slijed od kućišta preko lugova do narukvice. Titanij kućišta i narukvice ima tvrdi premaz otporan na ogrebotine, a zahvaljujući maloj težini ovog materijala i niskom težištu kućišta, satovi udobno sjedaju na zapešća. Luneta od safirnog kristala je uska tako da pogled privlači brojčanik, no svejedno, cijelom satu daje sjaj koji nadopunjuje njegovu tehnološku jedinstvenost. 

Indeksi ponosno stoje povrh brojčanika i oštro su izrezani. Oni te kazaljke sati i minuta obloženi su Lumibrite-om kako bi se poboljšala čitljivost u uvjetima slabog osvjetljenja. Safirno staklo ima antireflektirajući premaz koji osigurava čitljivost vremena na prvi pogled iz bilo kojeg kuta.

Kalibar 5X53 pruža prikaz dvaju vremena sa AM/PM indikatorom i automatskim podešavanjem DST-a

Sva četiri sata pokreće Seikov najnapredniji i najtanji GPS Solar mehanizam, 5X53 Dual-Time. Kada je potrebna prilagodba vremenskoj zoni, sve što treba je jedan jednostavan pritisak jednog gumba i kazaljke će se pomaknuti brže nego ikada na točno lokalno vrijeme, uključujući Daylight Saving Time**, zahvaljujući sistemu koji pomiče svaku kazaljku odvojeno. Moguća je i trenutna promjena glavnog pokazatelja vremena s domaćeg na lokalno i obrnuto. Dodatno, kalibar 5X53 se spaja do dva puta dnevno na GPS mrežu bilo gdje u svijetu***.

**Ako je podešavanje vremenske zone uspješno, sat će prikazati lokalno Daylight Saving Time gdje god radio. (To se ne odnosi kada je vremenska zona odabrana ručno.)

***Kada brojčanik detektira sunčevu svjetlost, sat se spaja na GPS satelitsku mrežu i automatski podešava na ispravno vrijeme. Ako je sat skriven od sunčeve svjetlosti, pamti vrijeme posljednjeg uspješnog ručnog spajanja te spajanje pokušava ponoviti u isto vrijeme.

Astron GPS Solar Limited Edition

Sat ograničene edicije dijeli identične dizajnerske karakteristike s tri preostala modela, no brojčanik mu je išaran vodoravnim trakama različitih nijansi sive. Luneta je od safirnog stakla koje je također tamno sive boje uz kontrastno istaknute oznake UTC vremenskih zona.

Seiko Astron GPS Solar 5X53 Dual-Time: SSH107, SSH109, SSH111
Seiko Astron GPS Solar 10th Anniversary Limited Edition: SSH113

SSH107

SSH109

SSH111

SSH113

Kalibar 5X53
GPS kontrolirano vrijeme i podešavanje vremenskih zona
Dual-Time sa AM/PM indikatorom 
Vječni kalendar ispravan do veljače 2100.
Automatsko podešavanje DST funkcije
Brzo podešavanje vremenske zone
Time Transfer funkcija
Indikacija prijema signala 
World time funkcija (39 vremenskih zona)
Power save funkcija
Točnost: ±15 sekundi na mjesec (bez prijema GPS signala i pri temperaturama između 5°C i 35°C)

Specifikacije:
Kućište i narukvica od titanija sa super tvrdom presvlakom
Lako podesiva trostruka preklopna kopča s potisnikom za otpuštanje
Safirni kristal s antireflektirajućim premazom
Promjer: 42.7 mm, debljina: 12.2 mm
Vodonepropusnost: 10 bar/100 m
Magnetska otpornost: 4,800 A/m
Preporučena maloprodajna cijena u Europi: €2.600

Dijeli